Lukier Królewski do pierniczków, ciasteczek i innych
Dzięki niemu nasze wypieki nabierają niecodziennego blasku. Lukier jest gęsty i błyszczący, a zarazem bardzo lekki i puszysty. Po wymieszaniu z barwnikiem możemy uzyskać całą gamę kolorów dzięki czemu można stworzyć unikalne projekty 😎
SKŁADNIKI:
* 1 Białko kurze
* szklanka cukru pudru
* kilka kropel soku z cytryny
* szczypta soli
WYKONANIE:
Do białka dodajemy szczyptę soli i ubijamy na sztywną pianę. Do piany stopniowo dodajemy przesiany przez sitko cukier puder i mieszamy rózgą do całkowitego połączenia składników. Gdy konsystencja będzie już gęsta, ale jeszcze ociekająca z łyżeczki, dodajemy kilka kropel soku z cytryny. Lukier bawimy barwnikami spożywczymi i przekładamy do jednorazowych worków cukierniczych na końcu robimy małą dziurkę. Gotowe
😁 Teraz trochę inwencji twórczej i do dzieła. Powodzenia 💛😁
Komentarze
Prześlij komentarz